luni, 21 februarie 2011

02-05-2011 ACTIUNEA IGLOO

http://www.sibiu100.ro/arhiva/Sibiu100Nr130.pdf






















 

----------------

Vă mai aduceţi aminte de noi, cercetaşii sibieni? Ei bine, pentru ziua de sâmbătă 5 februarie 2011 liderii centrului regional de cercetaşi ne-au propus nouă “lupişorilor” să încercăm să clădim un ... igloo. Ăsta e un fel de adăpost din zăpadă şi gheată. Dar un igloo adevărat, nu din piese de LEGO ... După o e-documentare temeinică privind structura de rezistenţă”, înarmaţi cu lopeţi de zăpadă, un cofrag improvizat dintr-o cutie şi ... găleţi (pentru apa care urma să consolideze cărămizile” de zăpadă mult prea pufoasă), mica noastră patrulă debarcă din maşini la Bâlea Cascadă. Mai în glumă, mai în serios am realizat la final că s-a muncit aşa de temeinic încât puţin a lipsit ca igloo-ul nostru să devină o serioasă concurenţă pentru Hotelul de Gheaţă situat ceva mai sus în căldarea Bâlii. Râsetele, ceaiul fierbinte şi cârnaţii fripţi la focul încropit rapid, pe zăpadă de către noi, lupişorii, au însoţit cele câteva ore în care, părinţi şi copii deopotrivă, am descoperit că e interesant şi distractiv să lucrezi împreună cu prietenii la clădirea unui obiectiv, fie el chiar şi efemer din gheaţă. Contează de fapt nu doar scopul final ci şi modalitatea de a-l atinge. Sau spus mai ştiinţific: teambuilding/sudarea echipei! 

Patrulele de cercetaşi active în centrul nostru local, “temerari” (11-14 ani) şi ‘lupişori’ (6-10 ani) se pregătesc acum de zor pentru marea jamboree RoJAM (în esenţă o mare tabără, prima jamboree naţională după 75 de ani) din luna august, ce se va desfăşura la Sălişte. Mai sunt doar 175 de zile până ne vom întâlni cu prietenii noştri cercetaşi din ţară şi oaspeţii din străinătate. Sunteţi curioşi ce va fi atunci? Citiţi http://www.rojam.scouthub.org

Vă vom ţine la curent cu pregătirile, dar ne-am bucura şi mai mult să fiţi alături de noi. Avem echipament, lideri ghizi de munte, avem idei mai mult sau mai puţin trăznite, avem prieteni în Salvamont, Crucea Roşie, S.K.V., Amicii Munţilor, Almontes şi mulţi mulţi alţii, care ne simpatizează şi ne ajută să descoperim muntele în siguranţă .... ah da, şi ne şi distrăm dincolo de ecranul monitorului, în aer liber. Liderii spun că distracţia şi jocurile noastre serioase se cheamă de fapt educaţie nonformală”. Noi vă aşteptăm şi pe voi pe  www.scouts.ro şi în acţiunile noastre outdoor, cu mult drag.

Cercetaşii sibieni!